Λευκή Κάρτα στο Champs-Élysées Film Festival

Το Φεστιβάλ Champs-Élysées Film Festival υπερασπίζεται με δύναμη και θάρρος τα ανερχόμενα ταλέντα, την ελευθερία του ύφους, τους τομείς και τα κινηματογραφικά δοκίμια και παρουσιάζει κάθε χρονιά τολμηρές, ανέκδοτες και στρατευμένες ταινίες.
Το να λάβουμε μια τόσο όμορφη πρόσκληση, στον τόνο του «Ανταμώματος» (που τόσο περιμένουμε), εκ μέρους του Γαλλικού Ινστιτούτου Ελλάδος, μας έφερε τόσο φως και όνειρα. Και την ευκαιρία, να σκεφτούμε αυτόν τον όρο και να αισθανθούμε τις απηχήσεις του.
Μας έκανε να ονειρευτούμε ταξίδια, να ονειρευτούμε γιορτές, να ονειρευτούμε τον έρωτα και τις φιλίες που ξαναβρήκαμε, να ονειρευτούμε θερινά φεστιβάλ, να ονειρευτούμε ότι γιορτάζουμε.
Για αυτή τη Λευκή κάρτα, που σηματοδοτεί τα 10α γενέθλια του Champs-Elysées Film Festival, επιλέξαμε να σας πάρουμε μαζί μας σε ταξίδια, ένα οδοιπορικό από την μια χρονιά του Φεστιβάλ στην άλλη, από το Παρίσι στην Κορσική, ώστε να ερωτευτούμε μαζί, να προκαλέσουμε συζητήσεις και συναισθήματα, ανακαλύψεις και συγκινήσεις τόσο ανθρώπινες όσο και καλλιτεχνικές. Και να ανταμώσουμε εν τέλει.

Χάρη στο Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος, είναι τιμή και χαρά μας, να σας προτείνουμε να ανακαλύψετε αυτή την εβδομάδα τις ταινίες Η ακαδημία της ευτυχίας, Ντανιέλ, το ξύπνημα της άνοιξης, Παραμύθια του Ιούλη και Ετών δεκατεσσάρων, τέσσερα έργα που αγαπάμε πολύ και που μαρτυρούν την ανάγκη μας να ανακαλύψουμε, να αναρωτηθούμε, να δούμε διαφορετικά, να ανακαλύψουμε εκ νέου και να ξαναχτίσουμε τον κόσμο μας με την βοήθεια του σινεμά, της εικόνας και της δημιουργίας.

Ζήτω ο ανεξάρτητος κινηματογράφος και ευχές για ένα υπέροχο ταξίδι σε όλους σας.

— Justine Lévêque – Καλλιτεχνική διευθύντρια – Champs-Elysées Film Festival

Ανακαλύψτε τις ταινίες της Carte Blanche →

 

 

Champs-Elysées Film Festival

Το Champs-Elysées Film Festival ιδρύθηκε το 2012, από την Sophie Dulac. Είναι ένα φεστιβάλ που εστιάζει στον ανεξάρτητο γαλλικό και αμερικάνικο κινηματογράφο και το πιο σημαντικό φεστιβάλ κινηματογράφου στο Παρίσι. Αφιερωμένο στο κοινό και στην ανακάλυψη νέων ταλέντων, το Φεστιβάλ επιδιώκει να είναι μια γέφυρα ανάμεσα στην γαλλική και στην αμερικάνικη κινηματογραφία, καθώς και μια πλατφόρμα συναντήσεων των νέων δημιουργών, τόσο κινηματογραφική όσο και μουσική. Λαμβάνει χώρα κάθε χρόνο, τον μήνα Ιούνιο, στο σύνολο των αιθουσών της πιο όμορφης λεωφόρου του κόσμου, με μια επιλογή γαλλικών και αμερικάνικων ταινιών στο διαγωνιστικό τμήμα, με πρεμιέρες, επίτιμους καλεσμένους και μια εκλεκτή μουσική επιλογή.

Στην καρδιά του φεστιβάλ, τα διαγωνιστικά τμήματα ταινιών μεγάλου και μικρού μήκους έχουν ως στόχο να αναδείξουν πρωτότυπα έργα, προσφέροντας ένα πανόραμα των πρόσφατων ανεξάρτητων παραγωγών των δύο χωρών. Κάθε χρόνο συγκεντρώνει περισσότερους από 25.000 θεατές και επαγγελματίες στα Ηλύσια πεδία (Champs-Élysées). Το φεστιβάλ υπερασπίζεται με θέρμη τα ανερχόμενα ταλέντα, την ελευθερία του ύφους, τους τομείς πειραματισμού και τα κινηματογραφικά δοκίμια και παρουσιάζει, κάθε χρονιά, ταινίες τολμηρές, πρωτότυπες και στρατευμένες.

Το 2020, για να μην στερήσει από το φεστιβαλικό κοινό τις καλύτερες ταινίες του γαλλικού και αμερικάνικου κινηματογράφου, το Champs-Élysées Film Festival βρήκε ένα διαφορετικό τρόπο να διεξαχθεί, οργανώνοντας την 9η διοργάνωση του 100% διαδικτυακά και 100% δωρεάν, από τις 9 έως τις 16 Ιουνίου. Αυτή η διοργάνωση καταμέτρησε περισσότερες από 60.000 θεάσεις, σε όλη την Γαλλία.

Το Φεστιβάλ θα γιορτάσει τα 10α γενέθλια τους από τις 14 έως τις 21 Σεπτεμβρίου 2021.

champselyseesfilmfestival.com →