ΤΕΛΕΤΗ ΛΗΞΗΣ ΚΑΙ ΑΠΟΝΟΜΗ ΒΡΑΒΕΙΩΝ

Την Τετάρτη 10 Απριλίου 2019 πραγματοποιήθηκε στον κινηματογράφο ΔΑΝΑΟΣ η απονομή των βραβείων κοινού και κριτικής επιτροπής του 20ού Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου της Ελλάδος.

Στην τελετή λήξης παρευρέθηκαν πολλοί πρέσβεις ξένων χωρών, τα μέλη της κριτικής επιτροπής, μεταξύ των οποίων ο David Foenkinos – ο σεναριογράφος της ταινίας λήξης Το μυστήριο του κυρίου Πικ – καθώς και ο σκηνοθέτης Rémi Bezançon. Την τελετή παρουσίασε η θεατρική ομάδα του Γαλλικού Ινστιτούτου, «Kataplictiques».

 

Bραβείο Κριτικής Επιτροπής 2019

Η κριτική επιτροπή που απαρτίζεται από τους Ελένη Ράντου, Μαριάννα Κάλμπαρη, Λουκά Κατσίκα, Σύλλα Τζουμέρκα και David Foenkinos απένειμε ομόφωνα το βραβείο της στην ταινία Μητρικό ένστικτο (Duelles) του Olivier Masset-Depasse.

Η κριτική επιτροπή, ο Κωνσταντίνος Μπιτζάνης, Πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων και η Αγάπη Κεφαλογιάννη, Programming Senior Manager της Forthnet (NOVA), έδωσαν το βραβείο στον εκπρόσωπο των Danaos και Seven Films, εταιρειών διανομής της ταινίας για την Ελλάδα.

Το Βραβείο της Κριτικής Επιτροπής απονέμεται από την κριτική επιτροπή του φεστιβάλ και αποτελεί μια προσφορά της NOVA και του ΟΠΑΝΔΑ. Οι φορείς αυτοί υποστηρίζουν ως χορηγοί επικοινωνίας την προώθηση της ταινίας όταν αυτή προβληθεί στις ελληνικές αίθουσες.

 

Βραβείο Κοινού Fischer 2019:

H ταινία που κέρδισε το βραβείο κοινού είναι το Κολύμπα ή αλλιώς Βυθίσου (Le Grand bain) του Gilles Lellouche.

O Marketing Director της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας, Laurent Delmouly, ανακοίνωσε το βραβείο κοινού και κάλεσε στη σκηνή τον εκπρόσωπο της Spentzos, εταιρείας διανομής της ταινίας στην Ελλάδα, για την απονομή του βραβείου.

Το βραβείο κοινού απονέμεται κατόπιν ψηφοφορίας των θεατών κατά την έξοδό τους από τις προβολές των ταινιών που συμμετέχουν στο διαγωνιστικό τμήμα. Το βραβείο κοινού, προσφορά της μπίρας Fischer, απονέμεται στον έλληνα διανομέα της βραβευμένης ταινίας για την προώθησή της όταν αυτή προβληθεί στις ελληνικές αίθουσες.

 

Μετά την απονομή των βραβείων, ακολούθησε η προβολή σε avant-première της ταινίας  Το μυστήριο του κυρίου Πικ (Le mystère Henri Pick) του Rémi Bezançon. Η ταινία της οποίας διανομέας στην Ελλάδα είναι η Feelgood, θα προβάλλεται στις ελληνικές αίθουσες από τις 9 Mαίου 2019 από την Feelgood.

Ο σκηνοθέτης της ταινίας, Rémi Bezançon, καθώς και ο σεναριογράφος και συγγραφέας του ομότιτλου βιβλίου, David Foenkinos, παρουσίασαν την ταινία στους καλεσμένους πριν την προβολή.

Δείτε φωτογραφίες από την τελετή λήξης και απονομή των βραβείων εδώ.

.