ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ

ΠΑΙΔΙΚΟ & ΕΦΗΒΙΚΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ ΑΘΗΝΑΣ

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΑΠΟ 6 ΕΤΩΝ

 

«Ο έξυπνος θεατής»

Διαβάζοντας τις κινηματογραφικές εικόνες

Ο κόσμος του σινεμά ζωντανεύει και γίνεται παιχνίδι για παιδιά ηλικίας 6 ως 10 ετών με τα εργαστήρια κινηματογράφου Ο έξυπνος θεατής, που θα πραγματοποιηθούν πριν και μετά την προβολή των περιπετειών των αγαπημένων ηρώων Ernest & Célestine. Tα εργαστήρια έχουν σκοπό να οξύνουν την κριτική σκέψη των μικρών σινεφίλ μέσα από διασκεδαστικούς και επιμορφωτικούς τρόπους που ξυπνούν τη φαντασία, την περιέργεια και τη διάθεση για ανάλυση και ανταλλαγή απόψεων, πάντα με αφορμή τις κινηματογραφικές εικόνες.

 

Το πρόγραμμα είναι δομημένο σε δύο ενότητες:

Η φαντασία δεν έχει όρια

Προβάλλονται αποσπάσματα από ταινίες και τα παιδιά καλούνται να περιγράψουν τι παρακολουθούν, να φανταστούν τι έγινε πριν, τι γίνεται μετά, τον τόπο και το χρόνο που διαδραματίζεται η σκηνή.

Σκοπός της ενότητας είναι να διαχωρίσουν τις εικόνες από την ιστορία και να κατανοήσουν από μόνα τους τη σημειολογία των εικόνων.

 

Μικροί σκηνοθέτες

Η κάθε ομάδα καλείται να δραματοποιήσει την κάθε σκηνή σαν να είναι γύρισμα. Σκοπός της ενότητας είναι να εξερευνήσουν τα παιδιά τις πολλαπλές εκδοχές που μπορεί να έχει μια ιστορία όταν «ζωντανεύει» μπροστά στην κάμερα.

Ο οπτικοακουστικός εγγραμματισμός (audiovisual & media literacy) βοηθάει τους μαθητές να γίνουν ενσυνείδητοι, κριτικοί και ενεργοί χρήστες της οπτικοακουστικής γλώσσας, συνθήκη που αποτελεί προϋπόθεση για να γίνουν ενεργοί πολίτες και «έξυπνοι» θεατές.

Διάρκεια: 1 ώρα

Αριθμός παιδιών: 15 (max.)

Ηλικίες: από 6-10 ετών

Κόστος: 12H / 15H (εργαστήριο + προβολή)

Το εργαστήριο κινηματογράφου για παιδιά (από 6 ετών) «Ο έξυπνος θεατής» θα πραγματοποιηθεί στις 07.04.2019 στις 11.00’ και στις 13.15’, στην αίθουσα Petit Prince, πριν και μετά την προβολή του O Ernest και η Célestine σε νέες περιπέτειες: 12€/εργαστήρι (διάρκεια: 1 ώρα) & 15€/εργαστήρι + προβολή

Για τη συμμετοχή στο εργαστήριο προτείνεται η παρακολούθηση της προβολής O Ernest και η Célestine σε νέες περιπέτειες πριν ή μετά το εργαστήριο.

Για κρατήσεις στο εργαστήριο κινηματογράφου για παιδιά «Ο έξυπνος θεατής»: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

`
.